Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2011 19:28 - Вратата на боговете- поредната загадка в археологията
Автор: ucugop Категория: Други   
Прочетен: 1443 Коментари: 0 Гласове:
1



Мистериозна структура с огромни размери  е била намерена в Марк Хауи, планински район в южната част на Перу, разположен на 35 км от град Пуно.

За местните индианци този град е по-известен като „Градът на боговете“ и не е напълно изследван  поради своята недостъпност. От  самолет в този район са били забелязали много структури и полуразрушени сгради.

Вратата  ‘Puerta de Hayu Marca’ (Портал на Града на боговете / душата) е открита в една от скалите на билото, с  височина от 2 метра и 7 м ширина с една малка дупка, която прилича на ключалка в центъра на вратата.

Тази врата е открита от  Хосе Луис Делгадо Maмани- водач,  който съпровожда туристи към околните руини и пътеки. image

„След като намерих тази врата, тя не веднъж ми се присънваше. В сънищата ми се връщах отново и отново на това място и гледах тази врата. Тя бее  леко отворена и поради това е от нея излизаше някаква  изумрудена светлина „: казва Хосе в интервю за местната преса.

След откриването на вратата през 1996 г. в тази област са извършени археологически разкопки. Според епоса на инките, това е районът „на  бога“, а според легендата, великите герои стигали до Бога,  минавайки  през портата, които били в края на пътя си. Което е любопитно, според легендата на инките, не всички оставали завинаги в тези порти. Някои от героите се връщали от „земята на боговете „, получавайки невероятна сила и знания.

Друга легенда разказва за испанските конквистадори, които след като пристигнали в Перу започнали да ограбват перуанските населени места. Един от жреците на инките, чието име било Арами Мари имал диск, който сред инките  бил наричан „Ключът на на боговете от седем долини“. Веднъж жрецът взел този диск, събрал оцелелите след сблъсъка с испанците жители на селото и заедно с тях изчезнал в „Долината на боговете“. Повече тези хора не са се появявали.
Археолозите, които разгледали вратата, открили в нея кръгъл отвор, който вероятно е бил предназначен за „Златния диск“.
Някои хора, които са посетили тази врата казват, че като слагали  ръка на  нея, те чувстват някаква нергия, идващ иззад скалите.

През 1997 г. „Порталът на града на боговете“ посещава американският екстрасенз  Тони Силва. Той казва, че е почувствал невероятен изблик на енергия в близост до вратата, точно пред очите му се разкрива звездното небе и стълбове  с огън, които се удряли в земята. Тази визия е била съпроводена с необичайна музика, подобно на шамански барабани.

Мистериозният „Портал на слънцето“ се споменва и от маите и, което е най-интересно, подобен модел на тези врати платото Наска.  През последните години над това място, хората често са виждали НЛО, сфери с различни размери и цветове, често висящи над тази долина.

Според вярванията на перуанците, тези врати веднъж ще се отварят и боговете ще се върнат със слънчевите си кораби. Звучи много символично, нали?

 

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ucugop
Категория: Други
Прочетен: 720127
Постинги: 205
Коментари: 415
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031