Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2011 07:59 - Кой броди по Луната
Автор: ucugop Категория: Други   
Прочетен: 1457 Коментари: 0 Гласове:
3



Някои изследователи твърдят – повърхността на Луната е техногенна. С други думи по нея пълзят  механизми с неизвестен произход и предназначение. Във Великобритания е публикувана книга от Дж. Леонард през 1977 г. със сензационно заглавие: „На нашата Луна има някой друг“ и подзаглавие: „Открити са невероятни факти за наличието на разумен живот на Луната.“Никой не знае кой се крие под псевдонима Дж. Леонард, но този човек  очевидно е добре информиран.
Той показва тридесет и пет снимки, всяка придружен с кодов номер от НАСА. В книгата са публикувани десетки  подробни скици, висококачествени широкоформатни фотографии от НАСА, подкрепени от изявления  на експерти. Всичко това, по мнение на автора показва, че на Луната са  били открити признаци на разумен живот.
За предназначението на някои от механизмите на  снимките може да се предположи по тяхното въздействие върху лунната повърхност. Ръбовете на някои кратери са унищожени от нещо, което   се движи в спирала, което прилича на „земните“ кариери  за добив на полезни изкопаеми по открития метод.
Изразена многоъгълна форма имат много кратери, особено   на обратната страна на Луната. Астронавтите от „Аполо-14? по време на полет около Луната правят  интересна снимка. На нея ясно се вижда огромно механично устройство, наречено по-късно „суперустройство-1971?.  Вътре в кратера, без да хвърлят сянка, има две леки ажурни конструкции. От основите им излизат дълги шнурове. Размерът на устройството е приблизително 1,6-2,4 км.
Тук са открити две и три етажни правоъгълни сгради, а  горният им етаж е подобен на правоъгълник, но по-малък. Понякога в основата на по-ниския  правоъгълник може да се видят кръгли дупки подредени в серия на едно и също разстояние една от друга.
На дъното на кратера Коперник може  да се види съоръжение във вид на триъгълник, поставен  на повърхността. Отстрани по него се различават знаци,  напомнящи на цифри и геометрични форми.
В района на кратера Кинг се намират голям брой механични устройства, с кодовото име „X-Дронове“, което се дължи на факта, че те приличат на буквата „X“. Тези гигантски „ескалатори“ разработват склоновете на кратера, разбиват скалната маса и я хвърлят на повърхността. Заедно с „X-Дроновете“ повърхността на Луната разработват и други подобни устройства, но по-малки.
Много впечатляващо на снимките изглеждат  обектите, които се движат, оставяйки следа. Дължината на следите са до 2,5 км, ширината им е 16 м. В НАСА те бяха наречени „камъчета“. Авторът смята, че извънземните на Луната развиват бурна геоложка  дейност. Трудно е да се каже дали фактите, които се използват от Джордж Леонард в книгата му са близо до истината. Може би – това е умела фалшификация. Но ето още един интересен факт.
Японецът Yatsuo Mitsusima повече от 10 години системно наблюдава  Луната през телескоп с  800- кратно увеличение многократно снима полети на тъмни обекти в различни части на Луната. Той получава сензационни снимки: диаметърът на обектите , които е заснел, е средно около 20 километра, а тяхната скорост на придвижване – около 200 километра в секунда.
Чудеса! Но не е за вярване. Красотата е в това, че всички тези интересни хипотези могат да бъдат проверени от човек, въоръжен с телескоп. Интересувате ли се?  Трябва ви само телескоп с прилично увеличение и ясна нощ…



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ucugop
Категория: Други
Прочетен: 725825
Постинги: 205
Коментари: 415
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930