Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2012 07:30 - Косата е продължение на нервната система
Автор: ucugop Категория: Други   
Прочетен: 4648 Коментари: 2 Гласове:
6



 Тази информация за косата е била скрита от масите още от времето на войната във Виетнам.  Нашата съвременна култура ни кара да вярваме че прическата е въпрос на мода и/или удобство и че прическата е просто нещо козметично. Но по време на войната във Виетнам изниква съвършенно друга представа която е била старателно затулена и скрита от обществото.
В началото на 90-те Сали (нейното име е сменено за защита на идентичността й) е била омъжена за лицензиран психолог който е работел в Болница VA Medical Center. Там той е работил с военни ветерани с PTSD (Пост Травматично Стресово Смущение). Повечето от тях са участвали във Виетнамската война.
Сали казва: „Ясно си спомням една вечер когато съпругът ми се прибра у дома носейки една дебела официално изглеждаща папка в ръцете си. Вътре имаше стотици страници с изследвания извършени от правителството (USA – бел. на прев.) Той беше в шок от съдържанието им. Прочетеното в тези документи напълно промени живота му! От този момент нататък моят консервативен съпруг на средна възраст си пусна дълга коса и брада и никога повече не ги подстрига! Освен това Болницата му разреши да го направи и други негови консервативни колега последваха примера му. След като прочетох документацията аз разбрах защо.
Изглежда че по време на войната във Виетнам специалните сили във Военното министерство са пращали експерти под прикритие да издирват в Американските Индиански Резервати талантливи скаути/разузнавачи – да търсят здрави млади мъже тренирани да се придвижват незабелязано през неравни терени. Те са търсели специално мъже с изключителни, почти свръхестествени качества за проследяване. Преди контакта с тях тези внимателно селектирани мъже са били подробно документирани като експерти по проследяване и оцеляване.
С типичните изкусителни и добре доказали се любезни фрази за набиране на нови войници някои от тези индиански следотърсачи са били вербувани. Веднъж вербувани нещо изумително се случило. Каквито и да е таланти и умения притежавани от индианците в техните резервати мистериозно са се изпарили след като един след друг индианците са се проваляли да извършват очакваното от тях на бойното поле.
Големите жертви и неуспеха да се справят са станали причина правителството да назначи скъпо изследване на тези войници и ето какво е било открито:
Когато са били разпитвани за неуспеха им да извършват това което се е очаквало от тях по-старите войници отговорили по един и същ начин че след като са били подстригани по задължителната военна подстрижка те вече не са могли да„усещат“ врага, вече не са имали достъп до „шестото си чувство“, тяхната „Интуиция“ вече не е била надеждна, те не са могли да „четат“ неуловимите знаци и също така да долавят фината екстрасензорна информация.
Така че тестващият институт е назначил още индиански следотърсачи, позволил им е да останат с дългата си коса и ги е тествал в множество области. Те са събирали по двойки мъже,  получили еднакви резултати във всички тестове. Единият от двойката е бил оставян с дългата си коса а другият е бил подстригван по военния стандарт. След това двамата мъже са били тествани отново.
Опит след опит мъжете с дълга коса са поддържали високите си резултати. Опит след опит онези без коса са се проваляли на тестовете, в които те са получавали високи оценки преди подстрижката.
Това е един типичен тест:
Войникът спи в гората. Въоръжен „враг“ приближава спящия войник. Дългокосият войник се събужда от силно чувсво за опасност и се маха от мястото дълго преди врагът да приближи, дълго преди каквито и да е звуци от приближаващия се враг да могат да се чуят.
В друга версия на същия тест дългокосият войник усеща приближаването и по някакъв начин интуитивно знае че врагът ще извърши физическа атака. Той следва своето „шесто чувство“ и остава неподвижен, преструвайки се че спи , но бързо хваща нападателя и го „убива“ в момента в който атакуващият се опитва да го удуши.
Този същият войник след като е издържал този и други тестове получава военна подстрижка след която неизменно се проваля на тези тестове както и на многото други тестове които преди е издържал.
Така че документът е препоръчал всички индиански военни разузнавачи да не бъдат подлагани на военна подстрижка. Документът е изисквал от тях да поддържат косата си дълга.
КОМЕНТАР
Тялото на бозайниците е еволюирало милиони години. Уменията за оцеляване на хората и животните в определени ситуации изглеждат почти свръхестествени. Науката непрекъснато прави нови открития за невероятните възможности за оцеляване на човека и животните. Всяка част на тялото притежава високо чувствителни сенсори или функции помагащи за оцеляването и добруването на цялото тяло. Тялото има причина за всяка от своите части.
Косата е продължение на нервната система което може да се разглежда като „изнесени навън нерви“ – един тип високо еволюирали „усещачи“ или „антени“ които препращат огромни количества от важна информация към продълговатия мозък, лимбичната система (мотивации, емоции, поведенчески реакции …) и неокортекса.
Не само че косата при хората, включително окосмяването по лицето на мъжете осигурява една информационна магистрала стигаща до мозъка но косата излъчва енергия – електромагнитната енергия излъчвана от мозъка в окръжаващата среда. Това се наблюдава в Кирлиановата фотография когато човек е фотографиран с дълга коса и след това е фотографиран отново след подстригване.
Когато косата е остригана получаването и изпращането на информация от и към околната среда се възпрепятства силно.
Премахването на косата е фактор допринасящ за неосъзнатостта спрямо стреса на локалните екосистеми. То е също и фактор допринасящ за нечувствителността във всички видове взаимоотношения. То допринася и за сексуална неудовлетвореност.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
В търсенето на решения за бедствията в нашия свят може би е дошло време да вземем под внимание че много от нашите най-основни предположения за реалността са грешни. Може би една основна част на решението ни гледа в лицето всяка сутрин когато се погледнем в огледалото.
Библейската история за Самсон и Дилайла има голяма кодирана истина която иска да ни се разкрие. Когато Дилайла отрязала косата на Самсон непобедимият преди това Самсон бил победен.



Гласувай:
7



1. raztvoritel - Много съм зарадвана, че имах възможност да прочета тази информация.
14.05.2012 05:23
Това е из-клю-чително интересно. Покорно благодаря.

Също така не бива да се забравя, че най-големият орган на тялото е неговата кожа.
цитирай
2. demograph - Логично
14.03.2013 21:23
И сигурно е вярно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ucugop
Категория: Други
Прочетен: 716980
Постинги: 205
Коментари: 415
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031