Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2011 07:56 - Kраят на света – хипотези за неизбежността
Автор: ucugop Категория: Други   
Прочетен: 2403 Коментари: 1 Гласове:
0



Пророчествата  за края на света на древните маи, както изглежда, могат и да се сбъднат.
Непредсказуемият 11-годишен цикъл
Въпреки скептицизма на много учени, които не се доверяват на пророчествата на древните маи, които приключват   календара си през  2012 година, има доказателства за предстоящата катастрофа.
И даже – основания да се твърди, че глобалният катаклизъм  ще изглежда точно така, както ни показва в своя филм „2012″ режисьорът  Роланд Емерих.
Спомнете си, че в блокбъстъра беше показано как слънчевото изригване и електромагнитно излъчване удрят Земята. Нейните недра се загряват като в микровълнова печка  и започва кипене.
И земната кора започва да се тресе. Разбира се, това е фантазия на режисьора. Всъщност, ТОЧНО това няма да се случи.image
Както обяснява   Валентин Есипов, ръководител на отдела за радио астрономия на Държавния  астрономически институт Щернберг, континентите и така се движат в разтопена субстанция, която се намира под кората. Но се движат много бавно.
Например, Европа към Америка се приближава със скорост от 1 мм на година. Движението на континентите се наблюдава от сателит.
И те не са фиксирали в последно време тектонични процеси, които да доведат до драматична промяна на сушата.

И най-важното, това, което създателите на филма не знаят от учебната програма: Слънцето въздейства на Земята само чрез атмосферата. А  върху земната кора  няма ефект.
И тогава, преди две години, учените   ни уверяваха: „Светилото“ се събужда, тъй като  започва  следващият 11-годишен цикъл на слънчева активност. Но тя няма да е много  висока.
И до 2012 г. ще достигне само малък максимум. Но тези надежди не се сбъдват. Слънцето напоследък се държи непредвидимо.
И до този момент данните показват: то ще ни покаже своя нрав  така, както досега не го е показвало!

Тези страхове се озвучиха на   кръглата маса за космическите активности   от устата на  добре информирани източници.
- През 2012 г. техногенни проблеми може и трябва да се очакват – слънчевата активност се повишава.
В Канада, например, по време на подобни слънчевите изригвания действително са унищожени няколко трансформатори.
Ученият обеща, че  идното лято ще бъде пусната изследователската  станция Radiostron , за да запълни пропуските на Русия в мониторинга на слънчевата активност.
- През следващите години  слънчевата активност все повече ще оказва  влияние върху Канада и САЩ . Но в крайна сметка, след  50-70 години,  слънчевата активност ще оказва все по-голямо влияние и върху  руската територия, по-специално, над Сибир, където ще се премести   т. нар. геомагнитна шапка.
Полюсите ще се изместят
Причината да изтръпват (знаещите хора, разбира се) e малка  информация, публикувана в научното  списание Geophysical Research Letters.

Група френски учени от Университета Дени Дидро в Париж, които от дълго време   изучават аномалиите в  земното магнитно поле,  казват: Няма начин да се предскаже точно кога магнитните полюси на нашата планета ще се разменят и ще настъпи т. нар. инверсия.
Това означава Южният полюс да стане Северен и обратното.
А компютърен модел на базата на текущите данни показва : данни за окончателни прогнози липсват.
Необходимо е да се събират допълнително данни  в продължение на 20 години. И на края   френските учени  направиха разочароващо заключение: инверсията може да се случи. По всяко време.
Може би след няколко хиляди  или повече години, както  прогнозират някои от колегите им. А може би след една година, както агресивно предвиждат други. Фразата „след една година“  е тревожна.
Защото идва прословутата 2012-та.
Слънчева война
А Слънцето действително е тревожно.
Още преди две години най-мрачният доклад бе публикуван от Американската академия на науките: „Заплахи за космическия климат. Социални и икономически последици“. Подготвен е от екип на  НАСА, изучаваща слънчевата активност. Той заплашва с глобална катастрофа. Буквално казано, за края на света.

В истинския смисъл: цивилизацията няма да съшествува на планетата.
Причина ще са геомагнитни бури с безпрецедентна сила, предизвикани от  колосални изригвания на Слънцето.

- Влиянието на внезапна слънчева буря е сравнима с ядрена война или падането на гигантски астероид на Земята – твърди проф. Даниел Бейкър
експерт по космически климат от университета в Колорадо и председател на комитета на NAS, отговорен  за изготвянето на доклада.

Началото на края  учените обещават да е много красиво.
На 22-ри септември 2012 год над цялата Земя ще избухнат ярки и цветни   северни  сияния, които преди това единствено  жителите на полярните региони са виждали. Ще бъде светло дори и през деня.
Тогава ще избухват „фойерверки“ от електрически разряди и искри – като в трилър на Холивуд.

Още по-зле….
След около 90 секунди   по  цялата планета ще изчезне електричеството.
И първи ще пострадат районите, които са снабдени с него  по-добре от другите. По-нататъшният кошмар лесно можете да си представите -  защото цял живот сме зависими от електроенергията.

Американците  предсказват смъртта на милиони техни сънародници през близките години след бедствието.
И рисуват ужасна картина: спират влаковете, асансьори, промишленото производство, падат сателити, самолети, спира водата, хладилниците.
Замлъква радиото,  телевизията, GSM-ите … Край. Няма никаква светлина. И няма да има.

Събуждат  се вулкани
Освен това, в  същата „апокалиптична“ година се очаква нова напаст: може да се събудят изведнъж всички вулкани.
Това е заключението на  изследователи от университетите в Сидни, Берген, и Хаваите.  Те предупредиха света, че са открили странен импулс от вътрешността на Земята.

Установено е, че  в историята на нашата планета е имало периоди, когато изригват наведнъж почти всички вулкани. И настъпва истински кошмар. Край на света за съществата, които са живели на Земята тогава.
Въпреки, че някои са   оцелели. И животът, макар и в различна форма,   продължава.

За което има потвърждение. От една страна: костите на динозаврите – тези, които са живели до това изригване.
От друга: различни същества, включително и ние. Това означава- тези, които са избрали да живеят до следващото бедствие.
Дали маите все пак не са допуснали грешка?





Гласувай:
0



1. studopor - Според мен наистина би било инте...
29.05.2011 08:56
Според мен наистина би било интересно да се случи нещо такова. Някак си ще ми е кеф да гледам всички чистички и лЪскавки BMW-та да се трошат за ужас на собствениците им. От друга страна - все някога ще се случи подобен катаклизЪм. Неизбежно е дори от чисто теоретична гледна точка. Дали ще е през 2012 или друга година...
Според мен най-голям шанс за оцеляване имаме ние, в България - толкова сме откЪснати от света, толкова са ни мизерни условията на живот, инфраструктурата, ел. захранването и т.н., че нищо чудно да прочетем по вестниците за сЪстоялият се вече край на света.
Може да звучи малко... злобно, но бих искал да се случи нещо такова. Би ми било интересно. А и толкова гадости е сЪтворило човечеството, че е време да ни се вЪрне... ТЪПКАНО!
ВЪв врЪзка с това, има една поредица, която си дрЪпнах от kolibka.com. LIFE AFTER PEOPLE. Много е интересно - показва какво би станало, ако човечеството изчезне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ucugop
Категория: Други
Прочетен: 725559
Постинги: 205
Коментари: 415
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930