Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 06:58 - Апокалипсисът - варианти
Автор: ucugop Категория: Други   
Прочетен: 1327 Коментари: 1 Гласове:
1



През последните години все по-дискутирана тема e тази за Апокалипсиса, който според пророчеството на календара на маите, ще  настъпи през  2012 година.
За това какво очаква човечеството в бъдеще, има множество версии: от фантастични до съвсем реални.
Версия първа. Религиозна
Почти всяка религия има своя собствена версия за края на света, а някои хора искрено вярват, че всичко се случва точно така, както е посочено в Светите писания.

В библейското Откровение на Йоан е описан апокалипсис, при който на Земята идва Месията и побеждава Антихриста.
Но това събитие ще бъде предшествано  от сериозни катаклизми: ще изгорят една трета от дърветата и тревите, ще измрат една трета от рибите и животните, а хората ще бъдат застигнати  от епидемии, небесен  огън и нашествия от скакалци.

Будистите очакват края на Маха-Калпа – цикълът на разширяване и свиване на вселената. В този момент постепенно ще бъде унищожаван света, в който живеят хората.
След това ще последва период на „празнота“  и вселената ще започне да се разширява отново.

В скандинавската митология се разказва за Рагнарок – последната битка между боговете и чудовищата.
В деня на битката огромният вълк Фенрир ще погълне слънцето,   от дълбините на морето ще изплува змеят Ермунганд и водата ще залее  брега, а огненият великан Сурт ще изгори земята.
Преживелите след победата на боговете хора ще създадат един нов свят.
Разбира се, много хора виждат в тези пророчества кодирано отразяване на сегашни събития. И все пак си струва да се отбележи, че в древните текстове не се разказва за края на света, а  само за събитията, след които задължително започва възраждането на света. Освен това никъде не се посочва датата, на която всичко това ще се случи.

Версия две. Извънземните
Контактът с извънземни цивилизации е предпоставка за пълно унищожаване на човечеството!
Тази идея е намерила място не само в киното и литературата, но и в умовете на хората, които вярват в извънземни.
От време на време, тези хора са шокирани от публични сензационни твърдения като: „Земята е атакувана от  огромен НЛО.“
И веднага се напомня за трикраките същества от романа на Хърбърт Уелс „Война на световете“ или стрелящите по хората в градовете  гигантски летящи чинии от филма „Денят на независимостта“.
Основанията за тази теория  са много.
Многократно  е писано за различни древни находки, които показват, че нашите предци са се срещали  с извънземни, които са били наричани богове.
Така че защо тези богове не дойдат отново на земята? Например през  2012 г. … Само не е ясно защо те ще искат да ни унищожат.

Версия три.  Климат
Една по-реалистична прогноза за гибелта на нашата цивилизация.
В крайна сметка, ако прегледате  световните новини през последните няколко години,  ще се види доста тъжна картина. В различни части на света градове се тресат от земетресения,  цунами помитат всичко по пътя си, страните се засипват от аномални количества сняг или буквално са подпалени от феноменална топлина. Какво е това, ако не е предвестник на апокалипсиса?

За това откъде се появяват екологичните катастрофи, има множество  хипотези.
Ето една от тях: глобалното затопляне постепенно разтопява ледниците на Гренландия, които оказват силен натиск върху повърхността на планетата.
Поради топенето на ледниците налягането върху Земята в тази част намалява и по този начин увеличава ширината на земните разломи на дъното на Атлантическия океан.
Следствията са – много цунами и земетресения. Когато разломът  достигне мантията, влязлата в контакт с нея вода излита към атмосферата под формата на гореща пара.
През плътните облаци Слънцето не може да затопли повърхността на Земята  и в света ще започне нов ледников период.

Според друга версия, краят на света буквално ще настъпи  от изригването на много вулкани: атмосферата ще се запълни от  облаци  пепел, през които няма да могат да минават слънчевите лъчи и  планетата ще бъде скована от ледове.
Има и опасения, че скоро ще спре течението Гълфстрийм, което  затопля Европа.
Ако това се случи, климатът в света ще се промени драстично: в Западна Европа ще настъпят сурови  зими, а в много други части на Земята обратното – сериозни суши.
Учените смятат, че топлото течение Гълфстрийм веднъж е спирало (преди около 13 хиляди години и това е довело до силно захлаждане в северното полукълбо, което е продължило  1 300 години.

 




Гласувай:
1



1. minchomin - В интерес на истината си много прав ...
14.06.2011 08:01
В интерес на истината си много прав за различните версии за края на света. В крайна сметка истината е една, само че пречупена през много и различни призми на човешко съзнание и разбиране. Истината е, че край на света не може да има, защото светът не започва със земята и човека нито пък свършва с тях. Но и земята и човека имат огромно значение в галактически и като цяло във вселенски план. Ако съвременният човек все още не е разбрал този момент все едно нищо не е разбрал в своя живот и нищо не е разбрал от цялото му религиозно обучение. Цялата промяна, която е описана в различните източници не е никак случайна и тя е следствие на един много голям космически цикъл между зелята, слънчевата система, плеяди, галактика и Велико централно слънце. Проблемът е, че те са описани с различни иносказателни версии и с определени кодове. Това е така тъй като през времето всичко е в движение и търпи промени постоянно. Всички тези системи завършват един цикъл, всяка с различни периоди на въртени около своите орбити, но на тази дата всяка една от системите завършва стар и започва нов цикъл като различни планети и системи се нареждат в една линия. При този нов цикъл се получава еволюция на съзнанието за всичко в галактически план, включително и на човека. Това ново съзнание на човека е свързано с нови възможности за сътворчество съвместно със Създадетеля. Проблемът е следния и той е, че всичко се говори по тази дата но трудно се осъзнават нещата и разбира същността на космическата програма. Хубав ден ти желая!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ucugop
Категория: Други
Прочетен: 726237
Постинги: 205
Коментари: 415
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930