Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 14:43 - Заклещена в капана на паралелен свят
Автор: ucugop Категория: Други   
Прочетен: 1666 Коментари: 0 Гласове:
2



Традиционната научна мисъл в лицето на специалистите по квантова физика напълно сериозно твърди, че паралелните светове не са мит и не са измишльотина. На планетата Земя според тях могат да съществуват други светове, други форми и друго равнище на живота.
Учените обаче не предоставят убедителни доказателства за съществуването на паралелните светове. Но многобройните съприкосновения на хора с тайнствения свят „отвъд вратата” са реалност и не бива да се игнорират. Авторът на нашумялата книга за паранормални явления „Тайната на паралелните светове” Вадим Чернобров има в своята картотека много подобни случаи, разказва сайтът Тайни. Ето един от най-интересните, случил се с момиче от Англия.
Разхождайки се из гората момичето не могло да излезе от нея, макар да виждало отлично склона на хълма, на който трябвало да попадне. Тя се оказала обкръжена от пространство, сякаш обгърнато от невидима стена. Момичето отчаяно викало за помощ, крещяло, опитвало се да премине през невидимата стена, но нищо не могло да направи.
Спасителната група, излязла да търси подрастващата девойка, минавала покрай нея, но не чувала молбите за й спасение, макар момичето отлично да виждало всичките им действия. След като спасителите си отишли, стената се изпарила в пространството, момичето се измъкнало от капана и благополучно се добрало до вкъщи, треперейки от страх.
От това следва парадоксалният извод, че живите същества от другата страна на света могат отлично да ни виждат и чуват, а ние дори не се досещаме за този наблюдателен експеримент от страната на другия свят.
В северната част на Волгоградска област съществува Медведицката аномална зона. С това място също е свързана една история. Група от четирима души през 1998 г. срещнали в гората двама души, които се появили от нищото пред изумените погледи на участниците в експедицията. Двамата не чували нито силните призивни викове на хората, нито обърнали на изследователите в глухата хора някакво внимание.
Понятието „Друг свят” съществува от хилядолетия. Хората отдавна се досещат, че може би съществуват други форми на живот, други физически измерения, в които живеят мислещи същества. В езическите религии, оглавявани от шамани, жреци, пророци и магьосници, съществуват вярвания за тяхната връзка с отвъдни сили, с други светове.
По време на свещените религиозни мистерии, те умеели да се обръщат не само към душите на умрелите си предци, но и да преминават както в миналото, така и в бъдещето.
Физиците, изучаващи законите на мирозданието, напълно сериозно говорят за някои още неизучени добре факти, свързани с така наречените пространствено-времеви прозорци. Чрез тези прозорци хората, без да знаят как, попадат в други светове с други параметри на пространството и времето. Това може да бъде както в настоящо време, така и в бъдеще. Съществуват факти за попадане на хората в миналото.
Ако човек попадне на такова „проклето място” , той изчезва безследно. Ако все пак му се отдаде по някаква причина да се измъкне от това място, започва да боледува, психиката му става неустойчива. Подобни места учените наричат изкривявания на пространството или пукнатини между две реалности. Има и трето название на такива места: портал към други измерения.
Още една история, свързана с другите светове. През 19 век, когато все още нямало лимузини и мерцедеси двама американци от щата Кенектикът – полковник Макардл и съдията Вей, били застигнати от проливен дъжд в гората. Скрили се в къщичка, която местните хора наричали „домът на ужасите”. В къщата живеело семейство – главата на фамилията, неговата жена и техните пет деца, които се ползвали с лоша слава. Семейството, живеещо в нея обаче просто един ден изчезнало.
Щом като двамата влезли в този дом, настъпила пълна тишина и мрак покрил къщата. Нито силните „удари” на гръмотевиците, нито ярките проблясвания на светкавиците не чували уморените пътници. Като отворили тежката врата към друга стая, те се втрещили.
Пред техните изумени очи се открила страшна картина. На пода, осветен от странна зелена светлина, лежали изсъхналите трупове на всички членове на нещастната фамилия. Съдията Вей безстрашно влязъл в стаята и…пропаднал някъде.
Полковник Макардл,  страшно объркан, мигновено хлопнал вратата. След известно време го открили недалеч от злощастния дом в полусъзнателно състояние. След известно време дошъл на себе си. Но до края на дните си той така и не възстановил загубеното си душевно спокойствие и си останал душевно болен.
Възможно е двамата приятели да са попаднали в друго физическо измерение, или иначе казано – в паралелен свят. Съдията Вей никога повече не се появил в този свят. Най-вероятно той е станал жертва на пространствено-времеви капан, от който не е намерил изход.
Изследователите, изучаващи свойствата на пространството и времето твърдят, че преходната зона – границата между съседните светове, може да се разширява или обратното – да се свива. Тоест тя изменя своите размери. С това явление официално е фиксирано пропадането на цяло село недалеч от Красноярск през 1936 г.
Местността Маркауаси в Перу е интересна с това, че там „расте” каменна гора, в която, както твърдят някои изследователи, съществува вход за друг свят. Една от пациентките на известния в столицата на Перу Лима доктор по медицина Раул Сентано, страдала от необичайна парализа на тялото. Заболяването се проявило след странен случай с нея и нейна приятелка. Те ходили в каменната гора, за да се поразходят.
Разхождайки се из гората те забелязали ярко осветена хижа и танцуващи в нея хора. Приятелките весело тръгнали към осветената хижа, но от някъде изведнъж нахлул студ. Смелата пациентка открехнала вратата и видяла хората, танцуващи в костюми от 17 век. Веселите хора дали смелост на перуанката да отвори вратата и да се опита да влезе. Но приятелката и, наслушала се за тайнствени случаи в тази местност, успяла да я откъсне от вратата.
След което момичето попаднало в клиниката на Сентано. Парализирана се оказала онази част от тялото й, която била в отворената врата. Ако тя беше влязла изцяло, не е известно как е щял да се развие сценарият на живота за тази жена от тази страна на света.
Феноменът „паралелни светове”, за съжаление, не е изучен. Има много противоречиви факти. Например върналото се от друг свят момиче от Англия, както и Медведицката експедиция. Съществува хипотеза, че такива светове не са един и два, а напълно възможно да са десетки, като се отличават един от друг. Откъде се появява Снежният човек по места, населени от хората от преди много години? Откъде към нас летят НЛО със зелени човечета с непропорционални, според нашите критерии тела, и с телепатични способности?
Къде отиват и къде живеят легендарните същества Йети, появявайки се понякога сред хората. Защо и досега не можем да хванем Лохнеското чудовище, което сякаш надсмивайки се на хората, понякога показва своята източена змийска главица над повърхността на езерото Лох Нес?
Готови ли сме да отворим  вратата, да влезем в друг свят и да се сприятелим с неговите обитатели?…



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ucugop
Категория: Други
Прочетен: 719952
Постинги: 205
Коментари: 415
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031