Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2011 07:10 - Аномалното време ще произвежда все повече луди
Автор: ucugop Категория: Други   
Прочетен: 1180 Коментари: 0 Гласове:
1



Броят на психичните заболявания ще се увеличава поради изменението на климата, пише  The Sydney Morning Herald, позовавайки се на доклада на Института за изменение на климата (Climate Institute) „Климатът на страданието: Истинската цена на живота в условията на бездействие във връзка с изменението на климата“.
Според авторите, загубата на социалното сближаване пред лицето на екстремни атмосферни явления, свързани с изменението на климата, може да доведе до увеличаване на тревожността, депресията, посттравматичното стресово разстройство и злоупотребата с наркотични вещества.
Всеки пети от анкетираните в проучването признава, че след такива природни явления изпитва „емоционални травми, стрес и отчаяние“, пише вестникът.
Макар циклоните, засушаванията, горските пожари и наводненията да са  познат елемент от живота в Австралия, няма съмнение, че климатът се променя – се казва в доклада.
- Тези условия са в пълно съответствие с най-точните научни прогнози: тъй като затоплянето предизвиква  все по-екстремни прояви на времето, това има сериозни последици за човешкото здраве и живот.
В доклада се посочва, че загубата на социалното сближаване,
причинена от загуба на работни места и свързаната с работата стабилност,  е резултат от продължителното засушаване в Австралия, което е довело до увеличаване на броя на самоубийствата в селските райони с 8%.
Докладът показва също, че всеки десети ученик след циклона „Лари“  през 2006 г., е показал симптоми на посттравматично стресово разстройство.

Според ръководителя на Института за изследвания на мозъка и психиката (Brain and Mind Research Institute) професор Ян  Хики,  въздействието на изменението на климата върху социалното сближаване отдавна се подценява, но то играе ключова роля в    психичното здраве, което много трудно може да се възстанови. Той подчертава, че изменението на климата и екстремните природни явления, особено в бъдеще, може да бъдат основен фактор, влияещ на психичното здраве.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ucugop
Категория: Други
Прочетен: 727654
Постинги: 205
Коментари: 415
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930